sâmbătă, 7 aprilie 2012

Capitolul 5


Capitolul 5


Jack nu parea deloc intimidat de luxul din sala de bal si de privirile curioase ale pasagerilor. Avea ochi numai pentru mine, ceea ce trebuie sa recunosc imi placea.
-Pe aici, domnule Dawson, ii spuse Cal fara chef.
L-a asezat la masa noastra, dar dupa cum ma asteptam nu langa mine. Statea intre doamna  Loxley si Thomas Andrews. Prima data cand i-am vazut fata lui Jack incruntandu-se a fost cand a observat toate acele furculite si pahare. Molly Brown parea ca-l simpatizeaza pe Jack asa ca ii soptea ce furculita trebuie sa foloseasca pentru mancarea respectiva.
-Deci, domnule Dawson, se auzi deodata vocea mamei, va multumesc ca i-ati salvat viata fiicei mele, dar cum de va aflati in partea aceasta a vasului? Nu erati multumit de conditiile de la clasa a 3-a?
-Ba da, doamna, dar asemenea fiicei dumneavostra si mie imi place sa ma plimb si spre bucuria mea, Titanicul e gigantic asa ca am pe unde. Felicitarile mele domnului Andrews pentru asta.
-Multumesc Jack si fara falsa modestie vad ca munca mea a dat roade. Vasul acesta este o adevarata fortereata. Luxul, fierul si forta sunt biletul nostru catre paradis.
-Credeam ca mergem spre New York, am spus eu pe un ton usor ironic, de data aceasta avand grija sa nu fie observat.
-Da, banuiesc ca New Yorkul face parte din paradis a raspuns domnul Andrews.
-De cate barci de salvare dispune Titanicul, a intrebat Jack.
-20, raspunse relaxat domnul Andrews. Trebuia sa fie 32, dar dupa parerea mea ar fi umbrit frumusetea vasului. Desigur, nici una din cele 20 nu va fi folosita vreodata.
-Nu va fi posibil?, am intrebat eu de data aceasta chiar fiind curioasa.
-Nu va fi necesar Rose, cum am mai spus, ti-am construit un vas puternic si sigur. N-ai niciun motiv sa-ti fie frica.
-Dar eu am?, a intrebat Jack la un moment dat.
-Este un vas sigur.
-Este un vas din fier, ca oricare altul, spuse Jack incruntandu-se.
-Domnule Dawson, de cati ani lucrati ca architect?
-Nu lucrez in domeniu.
-Ei bine, eu de multi, foarte multi. Stiu ce inseamna sigur si ce inseamna poate.
-Ma rog la Dumnezeu pentru binele meu si al tuturor ca intr-adevar sa stiti raspunse Jack.
Cu toate ca cei doi avesesera acel conflict ,Thomas Andrews parea sa-l simpatizeze pe Jack.
 Seara a decurs intr-un mod foarte placut. Eram fericita, fericita ca eram in compania unui strain. Ciudat, nu? Jack si-a petrecut-o inconjurat de  privirile pasagerilor curiosi, dar si de cei mai putin ingamfati si aroganti care chiar l-au invitat la masa lor. Numai eu nu avusesem ocazia de a vorbi cu el, cu toate ca nu stiam ce i-as putea spune.
Rose, te rog, imi sopti Cal, revino-ti si hai sa dansam. Oamenii vor incepe sa barfeasca si nu vreau asta. Crede-ma Rose: nici tu nu vrei asta.
Nu aveam de ales asa ca am dansat cu el. Nu puteam sa nu observ privirea geloasa a lui Jack din celalalt capat al salii.
-I-ti sta minunat rochia, Rose. Doar o ai de la mine.
-Multumesc, i-am raspuns eu sec.
Cal a observat si el privirea lui Jack si brusc m-a tras de maneca si am iesit afara.
-Balul acesta a luat sfarsit pentru noi doi, imi spuse el furios. Mergem sa ne culcam.
-Cal, mi-a salvat viata. Normal ca ii sunt recunoscatoare.
-Ii poti fi recunoscatoare si in alfel decat  acela de a te uita la el continuu.
-Esti patetic.
     Cand  am ajuns in camera m-am simtit oarecum usurata. Jack a ramas in compania unor oameni de treaba si  numai atunci am inceput sa realizez cat de bine e sa fi in viata. Nu as fi rezolvat prea multe lucruri daca m-as fi inecat. Cal ar ramane tot un ingamfat, iar mama ar gasi alte mijloace si mai murdare de a face rost de bani. Nu as fi rezolvat deci mai nimic, dar sigur as pierde multe.Nu as mai simti acest sentiment placut cand ma gandesc la Jack. Nu pot spune cum se numeste acest sentiment, dar pot sa spun ca este opusul a ceea ce am simtit cand m-am gandit la Cal. Nu am avut idée ce gandeste Jack. Poate se intrebat unde am plecat sau si mai rau daca m-am aruncat in ocean. Da, aproape am uitat de asta. Poate ma considera ridicola. Oricum nu mai conta. Presimteam ca o sa mai aud de el foarte curand.
  

Un comentariu: