vineri, 25 noiembrie 2011

Elisabeta a II-a & Diana.Inima & coroana

Deci sa incepem cu inceputul.Poate unii dintre voi ati vizionat filmul The Queen.Daca nu, o sa-i fac un scurt rezumat.Este vorba despre atitudinea adoptata de regina Elisabeta a II-a fata de mortea Dianei.Presa,din toata lumea a invinovatit-o de moartea printesei.Doar ca,cea mai mare problema a suveranei nu era opinia presei,ci faptul ca poporul sau mult iubit a invinovatit-o.Regina speriata si disperata a fugit din Londra impreuna cu sotul sau,cu fiul sau Charles si cei doi nepoti,Harry si William.Dupa intoarcere a tinut un discurs emotional,cu care putin insa au fost multumiti ,despre Diana.
  Dar revenind la ale noastre ,lasand deoparte filmul si presa britanica,eu cred ca atitudinea adoptata de regina a fost complet normala.A fugit,i-a fost frica.Si ce-i rau in asta?Nimic.Fiecare dinte noi are dreptul al frica,spaima,disperare,si da chiar si regina Regatului Unit.Fiindca in primul rand,este om si apoi regina.Nu e un secret pentru nimeni relatia dintre Diana si familia regala.Cert este un lucru:o admir pe Diana,admir cea ce a facut ea pe durata vietii sale mult prea scurte,dar a sfidat-o pe regina in totalitate.Deci oameni buni,daca stam si ne gandim la noi ca la simplii oameni nu ca scriitori,vanzatori,afaceristi,profesori sau oricare ar fi meseria voastra.Daca ne uitam la noi ca la simplii oameni,fiindca asta si suntem.Ne nastem toti la fel.gGoi,flamanzi si plangand,abia apoi lucrurile se complica.Regina,oameni buni este o persoana in primul rand,O persoana exact ca mine sau ca voi.Uneori egoista,alteori altruista,sensibila,buna,speriata,trista,fericita,UN OM.
      Deci in concluzie:Pe Elisabeta a II-a nu o face regina coroana,nici Buckingam-ul si nici tronul.Ci oamenii.Ea este regina in primul rand in inimile oamenilor,in inima Angliei.

Un comentariu:

  1. Sincer sa fiu, nu mi-a placut Diana. Dar mai am un amendament. Poate ca toti pornim egali in viata, dar fiecare suntem vazuti de semeni prin ceea ce suntem. Nu poti cere respectul celor din jur daca nu ii respecti si, mai ales, daca nu te respecti pe tine. Respectul se impune, nu se cerseste.

    RăspundețiȘtergere